Haziran Ayı - Hangi Meyve ve Sebzenin Zamanı


Haziran ayına sıcak sıcak geldik. Sağlık ve lezzet ve de ayrıca cebimizin dostu olarak en taze şekilde bu ay hangi meyve ve sebzeleri tüketebiliriz. Taze taze, mis gibi...

Haziran ayında tüketebileceğimiz meyvelerin başında Mayıs ayında raflara çıkan çilek var. Özellikle ayın başlarında tezgahlarda rahatlıkla bulabilirsiniz. Ayrıca şifa kaynakları ahududu, böğürtlen ve dut tezgahlarda arzı endam etmeye başlıyorlar. Muhteşem lezzetleri ve sağlıklı yapıları ile zamanında tüketmek çok önemli!

Yeşil eriğimiz yine gündem de ama ay başı tüketmekte fayda var, zira elma büyüklüğünde anlamsız eriğimsi kardeşlerle sıkça karşılaşabilirsiniz.
Kiraz
Ve gelelim ayın yıldızına! Kendisi doğal bir ağrı kesicidir ve karaciğer, böbrek ve safra sağlığı için ön sıralarda rol alır. Ayrıca sindirimi kolaylaştırır. Tabii bunların yanına daha say say bitmez faydaları vardır. Yıldızımız, kiraz! Kiraz da tezgahlarda yerini almaya başladı. Lezzetli, taptaze tüketebilirsiniz.
Kuşkonmaz
Gelelim haziran ayının sebzelerine. Bir ton sebze arkadaş tezgahlardaki yerini en güzel şekilde alacak ya da yerini koruyacak. Bezelye, biber, börülce, domates, enginar, kabak, kuşkonmaz, marul, nane, patlıcan, semizotu ve taze fasulye... İşte taptaze ve sağlık açan sebzelerimiz de böyle...
Şu aralar raflarda kavun ve karpuz da bulunmaya başladı. Sıkça rastlıyoruz. Havaların ısınmasıyla birlikte çok tercih ediyoruz kendisini. Ama şunu belirtelim istedik önden, karpuz, kavun en güzel temmuz ve ağustosta olur ya da olmalıdır. Sonra duymadık demeyin!
Karpuz
En yeni yazılar mailinize gelsin, sadece mailinizi bırakın gitsin!

0 yorum:

Yorum Gönder