BEE - KARAKÖY / İSTANBUL


Evet bizler birer gurme değiliz ya da mekan eksperti mi denir, ustası mı denir, ne denir bilmiyoruz ama işte ondan değiliz, ama gidip gördüğümüz mekanları, izlenimlerimizi sizinle paylaşmak istiyoruz. Bizim beğenmediğimiz bir mekan sizin hoşunuza gidebilir ya da tam tersi. Üstelik Food in Mobili olarak öyle mekan yerdiğimiz de görülmemiştir. Ancak girizgahtan da anlaşılacağı gibi biz Karaköy Bee'yi...beğenmedik, ııh ıııhh olmamış. Yok yani kimse kusura bakmasın.

Birçok denememiz oldu Karaköy'le alakalı daha önceleri. Ama bir türlü ısınamadık ne yalan söyleyelim. Denemelerimiz devam edecek bu şekilde ama Bee'deki deneyimimiz tam anlamıyla içler acısıydı!

Yapmacık bir ortam, gürültü kirliliği, tıkış tıkış masalar, herkes üst üste, yani öyle ki ister istemez yan masadakiyle mekana gelmiş gibi hissediyor, muhabbetlere ortak oluyorsun.

Önce bir mekana gidelim bakalım. Karaköy'e inin, o mekanların arasından, simsarların arasından, bir anda kendiniz otogarda hissedebilirsiniz; ışığın, gürültünün, kalabalığın içinden geçerek ilerleyin. İlk girdiğiniz sokağın bir alt sokağında Bee. Biz de bu karmaşanın arasında nereye otursak bir şeyler içsek derken kendimizi Bee'ye attık.



Mekanın ön tarafı tamamen açık, kapalı iç kısmına girince de sigaradan kurtulamıyorsunuz. Alkol de içilebilir diye tercih ettik kendisini ama menüye bakınca vazgeçtik. Kadeh olarak 30 ila 50 TL arası şarap, 33 cl. bira 22 TL ile seçenekler 30 TL'ye doğru ilerliyor. Kahve fiyatları da ortalama 10 -20 TL arası değişiyor. Şimdi diyeceksiniz ki olur böyle fiyat ne var? Ama toplama kampı gibi tıkış tıkış olup, süper multi surround sesli gürültülü ortamda ve son derece antipatik çalışanlarıyla beraber bu fiyatları kabul edip birkaç kadeh bir şey içmek bize göre değil. Çalışanlar demişken. Muhtemelen üç kuruş paraya ayaklarına kara sular inene kadar çalışıyorlar orada ve onun gibi mekanlarda. Yüzlerinden belli.

Karaköy bir sabun köpüğü ve onu renklendirmek için her şeyi yapıyorlar. Mal sahipleri de bunu kullanıp dükkanlarını gayet güzel fiyatlara kiralıyorlar. Öyle olmasa bile ortamın yapaylığını ve "para ezmeye gelen" genç popülasyonunun farkında olan işletmeler fiyatları şişiriyor da şişiriyor, kaliteyi gömüyor da gömüyor. Genel gözlemimiz ve Bee deneyimimiz bize ne yazık ki bunları yazdırıyor. Güzel olacağını düşündüğümüz mekanlar muhakkak vardır diye iyimser kimliğimizi cebimizde tutmaya devam ediyoruz.

Neyse biz mekana geldik. Mocha ve espresso tercih ettik. Net olarak menüde 12 ve 14 TL fiyatları olan bu içecekler için 28.5 TL hesap ödedik ve çıktık. İşte bu kadar deneyimimiz. Ayrıca mekanda suyla ve ayakla kedi kovalandığını da ekleyelim. Yaa bir de kahvenin altında getirdikleri peçete de "Paprika Karaköy" yazmasaydı bari. Nereden bulmuşlar acaba? Kapanan bir mekan mı? Bilemedik. Nereden tutsan elinde kalıyor.

İçler acısı bir Karaköy deneyimi yaşamış olduk. Bakalım ne zaman, nasıl düzelecek buradaki mekanların tutumu? Muhtemelen tercih edildikçe kalitesizliğin timsali olarak bayrak taşımaya devam edecekler. Food in Mobili'nin araştırmaları kaliteli bir yer bulana kadar devam edecek! Bee kötü bir örnekti evet ama iyisi de vardır muhakkak. Varsa sizin önereceğiniz yerler bizimle paylaşın...

Evet, iyi, kötü demeden mekan deneyimlerini sizinle paylaşmaya devam edeceğiz. Takipte kalın...

0 yorum:

Yorum Gönder