Limonlu Bahçe - Beyoğlu/İstanbul




Akşam üstü iş çıkışı hafif bir müzik eşliğinde güzel bir sohbet geçirmelik, bir bahçe arıyorsanız: biz bulduk ve size tarif etmeye geldik.

Beyoğlu'nun arka sokaklarından birinde bir apartman dairesinin en alt katından bahsediyoruz aslında. Kocaman bir bahçenin içine kurulu sıcak bir mekan. Yaz-kış rahatlıkla oturulabilecek bir bahçe. Kedilerle, böceklerle ve ağaçlarla çevrili etrafınız.


Apartman dairesinin önüne gelince üst katında Can Yayınları'nın Can Çocuk bölümünün kapısı ile karşı karşıya geliyorsunuz, onun büyüsüne kapılmadan alt kata indiğinizde ise uzun ince bir koridorla karşılaşıyorsunuz. Koridorun girişindeki kara tahtalara insanlara duyurmak istediğiniz ne varsa yazabilirsiniz. Aynı zamanda tuvaletler de orada olduğu için beklerken sıkılmanış oluyorsunuz. Koridor bitince bahçeye inen merdivenlere denk geliyorsunuz ve çalışanlar sizi karşılıyor. Hatta tüm çalışanlar sizi güler yüzle ve hoşgeldiniz diyerek karşılıyor.Bahçenin belli bir oturma düzeni yok; mesela salıncağı da var, kocaman toplantı yapabileceğiniz masası da kıyıda köşede saklanabileceğiniz şirin masaları da. Açık alanı olduğu gibi kapalı bahçe alanı da var ki sanki şömine yanacakmış da şarap içecekmişsiniz gibi bir kış bahçesi havası veriyor.

TOMTOM MAHALLESİ
                                                                                                       YENİ ÇARŞI CD. NO:74 BEYOĞLU
                                                                                                                       (0212) 252 10 94

Şarap demişken uçmayan fiyatlarla alkol hizmetleri de var. Mesela iki kişi gidip birer bira içmek isterseniz yanına alacağınız bira tabağı ile beraber toplamda 90 TL ödersiniz.

Aldığınız hizmetle, fiyat orantısı oldukça güzel fakat mesela tuvaletler bahçeye göre oldukça uzakta. Bir de yoğunluktan olsa gerek diye düşündüğümüz bir durum olsa gerek çünkü tuvaletler biraz 'dağınık' ve sıvı sabun kapları boştu. Hayvansever olmanıza rağmen bir fobiniz varsa kediler sizi rahat bırakmayabilir. Buna karşı temkinli olmanızı öneririz.

Biz oldukça memnun kaldık içimizi ısıtan bu mekandan ve sizinle de paylaşmak istedik. Beğendiğimiz için bazı ufak tefek şeyleri görmezden gelebiliriz ☺
Daha önce gittiniz mi? Menülerinden neleri deneyimlediniz mesela? Tavsiyelerinizi yorumlara bekliyoruz.

0 yorum:

Yorum Gönder