Doğacıyız Gourmet - Beyoğlu / İstanbul


Zorlu bir sınav haftasını ya da curcunalı bir iş haftasını geride bırakıyorsunuz. Mailler yok, ders notları yok, kafayı rahatlatmak istiyorsunuz. Ama şehirden de uzaklaşamıyorsunuz. İsteğiniz sadece sağlıklı, çeşitli, renkli ve doğal, güzel bir hafta sonu kahvaltısı mı? Heh işte tam da oradan bahsedeceğiz size. Antakya yöresinden lezzetleri sizinle buluşturan bir kahvaltı mekanı; Doğacıyız Gourmet...


Evet burası bir kahvaltı mekanı. İstanbul'un göbeğinde, Cihangir'de. Taksim Meydan'ında eski Maksim Gazinosu'nun önünden ya da şu ıslak hamburger büfelerinin önünden aşağı doğru 200-250 metre indikten sonra solda Orhan Kemal Müzesi tabelasının olduğu sokağa girin, ilk sağdan dönün ve dümdüz yürüyün. Bir iki karşıya geçin ama dümdüz devam edin. Yol hafif sağa kıvrılırken, önünde masa sandalyesi olan, siyah tenteli, sıcak, güzel mekana ulaşmış olacaksınız.

"Adımız Doğacıyız, çünkü biz doğacıyız" sloganı karşılıyor internet sitelerinde sizleri. Orada menüsü ve organik ürünleri dahil her şeye ulaşabilirsiniz.



Yağmurlu bir sabah kahvaltıya geldik Doğacıyız Gourmet'ye. Son derece salaş ve sıcak bir yapısı var mekanın. Bizleri güler yüzlü çalışanlar, güzel bir müzik ve kahvaltı yapılmaya hazır masalar karşıladı. Masalarda tabak, çatal-bıçak ve çay bardağı hazır sizi bekliyor. Ayrıca seyyar bir ekmek kızartma makinesi bile var.



Mekan kahvaltıcı olunca kahvaltı menüsü de oldukça kalabalık. Antakya Gourmet Kahvaltı, iki kişi için serpme servis ediliyor. Çay termosta geliyor ve oldukça yeterli. Kahvaltı içeriğinde ise neler yok ki. Hepsini saymayacağız ama ev yapımı reçeller, misss kokulu zeytinyağı, domates, salatalık, sucuk, peynir çeşitleri, mercimek köftesi, tereyağı ve daha neler neler. Bu muhteşem kahvaltıya iki kişi için 80 TL ödedik. Mutlu mesut mekandan ayrıldık. Yemek kartlarının geçmediğini belirtmek isteriz.



Mekanda ayrıca üzerine basılması gereken bir konuda kendi yaptıkları doğal reçelleri ve tam da kestiremesek de muhtemelen tereyağı ve diğer yöresel ürünleri kavanozlayıp satmaları. Çok doğal ve çok leziz.

Güzel bir kahvaltı keyfi yapmak ve güne lezzetli başlamak için muhteşem bir seçenek Doğacıyız Gourmet. Bahar ayları ve yazın özellikle hafta sonları rezervasyon yaptırın deriz. Yoksa yer kalmaz hevesiniz o anlık kursağınızda kalabilir.



Food in Mobili gezmeye ve paylaşmaya devam ediyor. Sosyal medya hesaplarımızı takip edin ve mailinizi bırakın ki...Bırakın işte canım:) Lezzetli günler...

Web : http://dogaciyiz.biz/ 

0 yorum:

Yorum Gönder