Gülizar Bahçe - Sapanca/Sakarya



Her mevsim İstanbul'un karmaşasından kaçıp kafa dinleyebileceğiniz hemen yanı başınızda bir doğal cennet Sapanca. Food in Mobili olarak bizde haftasonu Sapanca'ya kaçtık ve gerek lezzetli ürünleri, gerek çalan müzikleri, gerekse güler yüzlü personeli ile bizleri oldukça şaşırtan bir mekanla tanıştık. Her Sapanca seferimizde oraya uğrayacağız; Gülizar Bahçe.

İstanbul Pendik'ten trenle geldik Sapanca'ya. 10:20'de kalkan tren yaklaşık bir buçuk saat sonra Sapanca'ya vardı. Tam bir turist modunda nereye gideceğimizi bilmeden başladık gezmeye. Amacımız isteklerimizi karşılayacak, huzurlu bir mekan bulmaktı. Sapanca merkezde biraz gezdikten ve oldukça ıslandıktan sonra göl kenarına geldik ve mekan arayışına başladık. Klasik şömine ateşinin ısıttığı, çayı güzel, salebi lezzetli, fiyat olarak da uygun bir yer bulmak istiyorduk. Karnımızda acıkmıştı yaklaşık 2 saat yağmurun altında yürüdükten sonra.



Göl kenarına ilk geldiğimizde umutsuzluğa kapıldık. Neden mi? Her şey Arapça ve her yer nargile kafeye dönmüş durumda ne yazık ki. Kapalı alanlarda nargile içildiğini de belirtelim. Amaç bir çok mekanda Arap turisti çekmek olmuş ve dediğimiz gibi Arap turist de oldukça fazla. Bizi ziyadesiyle rahatsız etti bu tutum, çünkü ortamda yerli turiste yönelik hiçbir şey yok neredeyse.

Nargile kafelerden oluşan sahil şeridinde yürürken bir yanda da mekanların içlerini gözümüzle taramaya devam ettik ve en sonunda yaptığımız tercihle bizleri son derece mutlu eden Gülizar Bahçe'ye geldik.



Gülizar Bahçe U şeklinde bir yapı. Ortası bahçe, ki muhtemelen yaz ve bahar aylarında burası da hizmet veriyor, geri kalan kapalı alan. Bahçeye girdik ve bir çalışan geldi içeriden bizi karşıladı. İçeride nargile içilip içilmediğini sorduk, çalışanın cevabı "maalesef" oldu. Artık onlarda ne kadar alışmışlar bu duruma, ama biz bu "maalesefe" çok mutlu olduk. İçeride enstrümantal çok güzel bir müzik, güzel bir oturma alanı ve bir şömine bizi karşıladı. Göl manzarası da cabası. Evet, genel göl esnafının tutumuna göre bizi oldukça şaşırtan ve mutlu eden bir mekan oldu.


Biz iki kişi, 2 salep, 3 çay, 1 cheeseburger ve 1 karışık pizza yedik. Salepler yoğun ve lezzetli, çay muheşemdi. Cheeseburger sunumu itibari ve lezzetiyle çok başarılıydı. Karışık pizza ise birçok pizza zincirine taş çıkartan cinstendi. Pizza hamuru ve hamburger köftesinin hazır olmadığını belirtmekte fayda var. Biz bu bahsettiğimiz menüye, salepler 20 TL, cheeseburger 18 TL ve karışık pizza 24 TL olmak üzere, şömine, müzik ve güler yüzle beraber sadece 62 TL ödedik. Çaylar şirketten oldu anlayacağınız... Ayrıca sabah erken gelip kahvaltı yapmak isteyenler için de 2 kişi 80 TL fiyatıyla serpme kahvaltısı var. Tavuktan kırmızı ete, balıktan salataya, makarnadan tatlı çeşitlerine ve bizim tercih ettiğimiz gibi fast food çeşitlerine kadar oldukça geniş bir menüye sahip Gülizar Bahçe. Mekanın menüsüne buradan ulaşabilirsiniz.
Sapanca'ya ilk defa gittik ve muhteşem bir mekanla tanıştık. Bundan böyle her Sapanca gezimizde mutlaka ziyaret edeceğimiz bir mekan oldu. Siz de gönül rahatlığıyla buraya gidebilir ve keyifli zaman geçirip karnınızı doyurabilirsiniz. Biz gayet mutlu ayrıldık ve sizinle de paylaşmak istedik.



Food in Mobili olarak mekanları, lezzetleri, enteresan bilgileri ve hikayeleri sizlerle paylaşmaya devam ediyoruz. Mailinizi bırakın ve en yeni yazılardan ilk sizin haberiniz olsun...

Web: http://gulizarbahce.com/

0 yorum:

Yorum Gönder